98316882_114420596940511_558942702977993

De Worstmakers

Twee koks, met als vanzelfsprekend een passie voor eten en een nog grotere passie voor vlees. Hierbij doelen wij niet op het vlees wat in de supermarkten te vinden is, maar juist op vleesproducten die niet overal gemakkelijk te vinden zijn en vlees wat zich kenmerkt door een unieke smaak. Hierdoor blijven wij opzoek naar unieke smaken en mooie stukken vlees. Hier worden wij blij van, en hopelijk jullie ook! Smaak is waar het om draait. In onze ogen heeft dit met een aantal aspecten te maken; de kwaliteit van het vlees, de kruiden die hieraan toegevoegd worden en het ambacht. Met deze gedeelde, en bovenal heerlijke passie zijn wij De Vleesch Juwelier begonnen.

 
 
 

Een van onze specialiteiten is droge worst. Wij bieden diverse smaken droge worst aan. Van het afstoppen tot afknopen;

Alles gaat met de hand. Hierdoor kunnen wij garanderen dat iedere droge worst, stuk voor stuk, gecontroleerd op kwaliteit wordt door ons. En dit kunnen jullie dan weer terug proeven!

Het gehele proces begint met de juiste verhouding vet en vlees. Dit gaat in grote mengbakken waarna onze smaakmakers goed door het vlees worden gedraaid en gemixt. Nadat alles nauwkeurig gewogen en gevuld wordt, begint het belangrijkste; het droogproces. De worsten worden van elkaar afgesneden en aan lange stokken gehangen. Wij hebben een droogproces ontwikkeld van 96 uur. Verschillende factoren spelen hierin een belangrijke rol. Er moet bijvoorbeeld gelet worden op de luchtvochtigheid, de temperatuur maar ook de juiste lucht doorstroming is van belang. Dit wordt dan ook vier dagen lang goed in de gaten gehouden door middel van kijken, voelen, ruiken en proeven. Vervolgens wordt alles verpakt om het een nacht in de vriezer te leggen. Dit zorgt ervoor dat er een juiste vochtverdeling in de worsten ontstaat. Hierna zijn de worsten klaar voor de verkoop en kunnen jullie er van genieten!

OVER DE DROGE WORST

Onze samenwerkingen

Dit kunnen wij niet alleen. Wij werken samen met partijen die hierover net zo denken als wij dat doen. We hebben onder andere onze krachten gebundeld met een drietal slagerijen, die kwaliteit en ambacht, net als ons, hoog in het vaandel hebben. Deze slagerijen werken met verschillende varkens, waaronder het Hollands landvarken en varkens met het Beter Leven Keurmerk.

Bestelformulier

 

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over onze producten? Zou je meer willen weten over onze samenwerkingen? Of wil je gewoon iets leuks aan ons kwijt? Stuur ons een berichtje via onderstaand formulier of zeg hallo via info@devleeschjuwelier.nl

 

arrow&v
arrow&v
unnamed.jpg

Bedankt voor het bestellen!

Helaas is het momenteel niet mogelijk om te bestellen, wanneer dit weer mogelijk is zullen wij dit mededelen.

Indien er vragen zijn kunt u die stellen via:
info@devleeschjuwelier.nl

Contactformulier

Wil jij ook werken met de producten van de Vleesch Juwelier? Gaan we er samen voor zorgen dat iedereen alleen nog maar lekkere en goede worst eet?

* Verplicht